Després d’escoltar la història de vida de Carles Pastrana, m’adono de la importncia que la cultura del vi té a la nostra societat. Per molts es tracta d’un producte que acompanya els bons moments: una taula parada al sol en un dia de relax, unes tapes de formatge o pernil, pa amb tomàquet i el gran protagonista: el vi. No cal ni saber si es tracta d’un vi bo, elaborat o afruitat, només és un element més per gaudir de l’ambient distès.
Tot i així per molta gent és més que això, és un estil de vida, que demana dedicació i esforç i es converteix en la seva professió. Un exemple és en Carles Pastrana i la seva dona Mariona Jarque, en la xerrada de la passada classe vam poder comprovar com la passió per el vi es pot convertir en la professió i en l’objecte principal de la vida d’una parella. El 1987 van fundar una bodega que temporada rerre temporada han anat treballant fins aconseguir vins complexes , estrucurats i amb fama reconeguda arreu del món.
Per en Carles el vi és la seva vida, però per molts d'altres és només una part més de la gastronomia. Penso que s'ha creat una cultura i una rellevància excessiva al seu voltant. És un món envoltat per guies, referències, experts, sommeliers...que per qui no hi està immers pot semblar banal i desmesurat. Penso que gaudir del vi no ha de ser un procés tant complexe sinó que ha de consistir en estar ben acompanyat, relaxat obrir l'ampolla i gaudir-ne.
No hay comentarios:
Publicar un comentario